Máte doma nějakou přepravku na maso? Myslím si, že přepravky na maso využívají hlavně obchodníci, kteří obchodují s masem. Protože moje babička dříve pracovala v masokombinátu. A musím říct, že opravdu setkávala s tolika přepravkami na maso, že až jí z toho oči přecházely. Přepravka na maso prý musí být z takového materiálu, který se velice snadno udržuje. A je to hlavně kvůli nemocem. A já jsem si řekla, že by mě opravdu zajímalo, jak taková přepravka na maso vypadá. Vůbec jsem neměla ponětí, jak to může vypadat. Navíc jsem se chystala o velkých prázdninách na brigádu právě k babičce do masokombinátu.
A tak mě babička jednoho dne vzala s sebou, abych si tam masokombinátu všechno prohlédla. Musím říct, že mě první ze začátku zarazila taková velká množství masa. Udělalo se mi ze začátku trošku špatně. Tolik masa jsem pohromadě opravdu nikdy neviděla. A potom mi babička taky ukázala všelijaké nože a taky přepravky na maso. Přepravka na maso byla taková tmavě červená. Nevím proč, ale mě kvůli té barvě se v tom asi maso nějak ztrácelo. Kdybych já měla dát barvu přepravce na maso, tak bych ji dala asi bílou. Nicméně ale přepravka na maso, která má být tmavě červená.
Tak jsem to nechala být. A taky přepravka na maso Schoellerallibert musí být z hladkého materiálu, aby odtékala šťáva z masa anebo nějaká voda nezatekla do spár. To by se pak samozřejmě velice těžko čistilo. Takže materiál je opravdu moc hladký a čistý. A musí se čistit opravdu jarem a horkou vodou. Protože tady platí vysoká hygiena. Tam i v masokombinátu se pracuje se syrovým masem, tak je logické, že se taky očekává vysoká hygiena. Chodí tam samozřejmě pravidelně kontrola. A já si myslím, že mi babička ukázala opravdu hodně. Navíc si říkám, že to tak úplně jednoduchá práce jistě nebude. S babičkou jsme se tam pak hodně oháněly.