Zařaďte do svého jídelníčku zdravé tuky

Spousta lidí se v dnešní době tukům vyhýbá. Důvody tohoto rozhodnutí jsou však mnohdy velmi neracionální. Zdravé tuky ve svém jídelníčku potřebujeme stejně tak moc, jako každou jinou základní živinu. Nezapomínejte je tedy doplňovat z kvalitních zdrojů. Velmi dobrým zdrojem kvalitních nenasycených mastných kyselin jsou například makadamové ořechy https://www.nakliceno.cz/makadamove-orechy/. Pokud je zařadíte do svého pravidelného vyváženého jídelníčku, budete mít postaráno o příjem kvalitních mastných kyselin, vitamínů a mnoha minerálních prvků.

ořechy na talíři

Bohaté na vitamíny a minerální prvky

Makadamové ořechy jsou také velmi dobrým zdrojem všech možných mikro živin. Věděli jste například, že makadamy obsahují velké množství vitamínu A? Nemluvě o obsahu bílkovin, riboflavinu, antioxidantů, niacinu, folátů, ale také minerálních prvků, jako je fosfor, vápník, hořčík nebo třeba zinek. Makadamy tedy pokryjí široké spektrum nejrůznějších výživných látek, které naše tělo potřebuje.

různé druhy ořechů

ü Podpora kardiovaskulárního systému – díky absenci špatného cholesterolu pomáhají vyvážit hladinu LDL, díky čemuž předchází mnoha kardiovaskulárním onemocněním

ü Antioxidační schopnosti – díky vysokému množství antioxidantů bude docházet k vychytávání volných radikálů

ü Velké množství vlákniny – vysoký obsah vlákniny vám zajistí lepší trávení

Jak je v kuchyni využívat?

Pokud jste do teď příliš mnoho oříšků nejedli, nebo nemáte přímou zkušenost s tímto australským druhem, tak možná sami pořádně nevíte, jak je vlastně ve své kuchyni využít. Asi nejčastěji je lidé konzumují jen tak, v rámci obložených talířů, třeba při oslavách či sledování televize. Mnohdy se s nimi setkáte i v rámci zdravých a vyvážených svačinek, kde představují zásadní zdroj tuků. Někteří se s nimi dokonce naučili pracovat při pečení, tudíž dodávají díky nim svým výtvorům mnohem zajímavější podobu. Nebojte https://archiv.ihned.cz/c1-65766190-nebojte-se-marxe se však makadamy použít třeba i do salátů.